SVGSMILEO

Kookoksella valkoisemmat hampaat

2 minutes | 13 huhtikuun, 2020

Oil pulling on metodi, jota on käytetty perinteisesti käytetty Intiassa poistamaan myrkkyjä kehosta sekä ylläpitämään suun terveyttä. Osa kokee, että oil pulling -menetelmällä on myös mahdollista saada valkoisemmat hampaat. Oil pulling -metodin tehon uskotaan perustuvan siihen, että sen avulla onnistutaan poistamaan suusta bakteereita, jotka muuten jäisivät piileskelemään hammasväleihin ja muualle suuhun. (Lähde: healthline.com)

Kuinka oil pulling toimii?

Oil pulling -metodiin soveltuu itse asiassa mikä tahansa ruoanlaittoon soveltuva kirkas öljy, mutta moni tykkää käyttää kookosöljyä sen miellyttävän maun vuoksi. Kookosöljyllä on myös monia terveydelle hyödyllisiä ominaisuuksia. Sen sisältämä lauriinihappo mm. tuhoaa bakteereita ja lievittää tulehduksia. Menetelmä on hyvin yksinkertainen ja helppo toteuttaa kotona. Oil pulling -metodissa öljyä otetaan lusikallinen suuhun ja purskutellaan sitä suussa noin 15-25 minuutin ajan. Kun aikaa öljy on muuttunut suussa juoksevaksi ja vesimäiseksi se sylkäistään pois, jonka jälkeen hampaat voi vielä harjata normaalisti fluorihammastahnalla. Huomaathan, että öljyä ei saa sylkäistä viemäriin, sillä se voi jähmettyessään tukkia viemärit. (Lähde: healthline.com)

Oil pullingin tehosta ei ole tieteellistä näyttöä, mutta metodina se on erittäin turvallinen, sillä esimerkiksi kookosöljy ei sisällä mitään hankaavia, kiillettä tai suun terveyttä vahingoittavia ainesosia. Aamuisin suoritettavan rutiinina se on myös erinomainen kasvojumppa intensiivisen purskuttelun myötä, joten vaikka hampaat eivät muutu ainakaan heti valkoisemmiksi, raikkaampi ilme on taattu, kun uninen turvotus häviää kasvoilta.

Kookoksesta valmistettu aktiivihiili taistelee tummentumia vastaan hellävaraisesti

Oil pulling on menetelmänä aikaa vievä ja vaatii todellista omistautumista metodille, jotta mahdollisia tuloksia voi saada aikaiseksi. Mikäli päivittäinen öljyllä purskuttelu ei sovi aamurutiineihisi, eipä huolta, sillä kokooksesta on johdettu myös vaivattomampia tehotuotteita valkoisen hammasrivistön ylläpitämiseen. Puhtaasta 100 prosenttisesta kookoksesta valmistettu aktiivihiili on luonnollinen ja hampaille turvallinen tuote. Aktiivihiili sopii myös päivittäiseen hampaiden hoitoon ja mikä parasta, se ei vie juurikaan ylimääräistä aikaa. 

Aktiivihiili on mustaa hienoa jauhetta. Dippaa kostea hammasharja kevyesti jauheeseen ja harjaa hampaat hellävaroen kauttaaltaan. Aktiivihiili imee itseensä epäpuhtauksia hampaiden pinnalta, joten on tärkeää, että et nielaise jauhetta. Muutaman minuutin harjauksen jälkeen suu huuhdotaan ja pestään vielä hampaat normaaliin tapaan fluorihammastahnalla.